Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2446
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Droždí
150 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 56 mg
6% Bílkoviny 4 g

Madeleines postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.

4

Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept