Antilský acassan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Antilský acassan
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24462 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
300 g | Kukuřice |
1000 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
24 ml | Sirup cukrový |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 119,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Antilský acassan postup přípravy receptu:
1 | Kukuřici spaříme vařící vodou a poté rozdrtíme v hmoždíři na těsto. |
2 | Naředíme trochou vody a takto vyrobenou kaši protlačíme sítem. |
3 | Tekutinu uvedeme na mírném ohni k varu a poté vmícháme mléko. |
4 | Osolíme, opepříme, přisypeme skořici a třtinový sirup. |
5 | Polévku před podáváním necháme dobře vychladit. |