Želírovaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želírovaná zelenina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24468 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
45 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
3 špetka | Sůl |
150 g | Tuřín |
150 g | Tykev |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 98,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Tuřín, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želírovaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky. |
2 | Dáme vařit společně s vodou, máslem, cukrem a solí. |
3 | Vše přivedeme k varu a odkryté necháme povařit 20 minut. |
4 | Uvařenou zeleninu vyjmeme z hrnce, šťávu necháme nadále vařit až do konzistence sirupu. |
5 | Do husté šťávy vrátíme zeleninu, kterou obalíme šťávou ze všech stran. |
6 | Takto upravená zelenina je vhodnou přílohou k dušenému masu. |