Sladký pudink s mučenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký pudink s mučenkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 24472 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
85 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1 l | Mléko polotučné |
4 ks | Mučenka |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 17,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mučenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký pudink s mučenkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme maizenu s trochou mléka. Zbylé mléko zahřejeme v kastrolu k bodu varu, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání zvolna zahříváme. Snížíme příkon tepla a 5 minut jen prohříváme bod bodem varu. |
2 | Odstavíme z plotny a zašleháme cukr. |
3 | 3 mučenky rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a přecedíme. Šťávu vmícháme do pudinku. |
4 | Pudink rozdělíme do formiček vypláchnutých studenou vodou, na povrch položíme potravinářskou fólii a necháme asi 2 hodiny v chladničce. |
5 | Při podávání postavíme formičky do horké vody tak, aby bylo ve vodě jen dno. Pudink vyklopíme na talíře a podáváme ozdobený semínky a dužinou ze zbylé mučenky. |