Hrášek dobré hospodyňky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dobré hospodyňky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24475 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
2 g | Bobkový list |
120 g | Cibule perlová |
500 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
400 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 395,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Hrášek, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek dobré hospodyňky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou. |
2 | Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu. |
3 | Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut. |
4 | Z uvařeného hrášku odstraníme koření. |
Poznámka
Podáváme s pečeným masem či drůbeží.