Jednoduchý recept

Hrášek dobré hospodyňky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24475
Kategorie: Přílohy

Ingredience

125 g Anglická slanina
2 g Bobkový list
120 g Cibule perlová
500 g Hrášek
30 g Máslo čerstvé
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
400 ml Voda pitná
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 722kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 23 g
28% Sodík 565 mg
22% Bílkoviny 12 g

Hrášek dobré hospodyňky postup přípravy receptu:

1

Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.

2

Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.

3

Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.

4

Z uvařeného hrášku odstraníme koření.

Poznámka

Podáváme s pečeným masem či drůbeží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept