Zapečené mleté hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené mleté hovězí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
200 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 884,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 359,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Muškátový oříšek, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené mleté hovězí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut. |
2 | Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut. |