Jednoduchý recept

Zapečené mleté hovězí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 24478
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
200 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 643kJ
5% Sacharidy 18 g
27% Tuky 20 g
34% Sodík 682 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapečené mleté hovězí postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut.

2

Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept