Letní ovocný pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní ovocný pudink
Letní ovocný pudink
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 24479 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
12 krajíc | Chléb toastový |
150 g | Cukr krupice |
170 g | Jahody zahradní |
170 g | Maliny |
125 g | Rybíz černý |
125 g | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz černý, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Letní ovocný pudink postup přípravy receptu:
1 | Nádobu na pudink o objemu 900 ml vyložíme plátky toastového chleba bez kůrky. Nejdřív vykrojíme kolečko na dno a pokračujeme okolo tak, aby se plátky překrývaly. |
2 | Omytý rybíz povaříme s cukrem a když pustí šťávu, vsypeme zbylé omyté ovoce. Povaříme ještě 1 minutu. |
3 | Šťávou zakapeme chléb, potom vložíme ovoce a upěchujeme. Navrch položíme plátky chleba, aby zcela pokryly ovoce. Povrch pokapeme zbylou šťávou. |
4 | Nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem, na který ještě položíme závaží. Necháme v chladničce do druhého dne. |
5 | Pudink vyklopíme na talíř a podáváme. |