Recept

Terina s kuřecím masem a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24485

Ingredience

4 ks Celer řapíkatý
500 g Hrášek
100 g Kapusta růžičková
1,5 kg Kuře
200 g Mangold
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
5 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
100 g Zakysaná smetana
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,281 kcal
Kilojoule 5 359kJ
24% Sacharidy 85 g
89% Tuky 67 g
50% Sodík 1 g
153% Bílkoviny 86 g

Terina s kuřecím masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, mangold, řepíkatý celer, růžičkovou kapustu a svazek zelené petržele. Zeleninu pokrájíme na větší kousky a polovinu vložíme do hlubokého hrnce se 2 lžícemi oleje. Na ni dáme očištěné a omyté kuře (bez drobů), zakryjeme druhou polovinou zeleniny, přidáme sůl, pepř a zalijeme 1.5 dl vody. Pod pokličkou při mírné teplotě kuře dusíme 2 hodiny.

2

Kuře z vývaru vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a čisté maso pokrájíme na kousky, které vložíme do mísy. Vývar scedíme do druhé misky a ve vlažném vývaru rozpustíme želatinu a pak ho přilijeme k masu. Vařenou zeleninu rozmixujeme a přimícháme ji k vývaru s masem. Ještě přidáme zelený mražený hrášek a zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem a vše vlejeme do formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou. Formu zakryjeme a dáme do chladničky.

3

Druhý den nakrájíme porce.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým salátem a kopečkem rybízového džemu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept