Hrášek po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek po anglicku
Hrášek po anglicku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24486 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Hrášek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
5000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 275,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu cca 5 litrů vody, kterou jsem osolili 20g soli. |
2 | Hrášek namočíme do studené vody a necháme odkapat. Poté ho vsypeme do vařící se vody a povaříme 3 minuty. |
3 | Vodu slijeme, hrášek necháme okapat, osolíme, opepříme a přidáme máslo. |
4 | Podáváme teplé. |