Hrášek po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek po francouzsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24487 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Cibule perlová |
12 g | Cukr krupice |
500 g | Hrášek |
6 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
40 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 398,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Kerblík, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Cibulky oloupeme, salát pokrájíme na proužky a společně s hráškem vysypeme do hrnce. |
2 | Přidáme koření, máslo, cukr a sůl,opepříme a přilijeme 150ml studené vody. |
3 | Za občasného míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut dusit. |
4 | Před podávání vyjmeme koření a dochutíme dle potřeby. Servírujeme posypané nasekaným kerblíkem. |
Poznámka
Takto připravený hrášek se hodí jako příloha k jehněčímu masu.