Recept

Ulmská krupková polévka

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2449
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Citrony
1 l Hovězí vývar základní
80 g Krupky trhané
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 558kJ
7% Sacharidy 26 g
1% Tuky 1 g
36% Sodík 720 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ulmská krupková polévka postup přípravy receptu:

1

Krupky namočíme, aby změkly. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka a potom je scedíme.

2

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme krupky a vše ještě 8-10 minut povaříme. Pokud je polévka hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou.

3

Nakonec do polévky dáme sůl, špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. Polévku posypeme drobně nakrájenou pažitkou a jako vložku použijeme jemně nakrájené uzené maso nebo šunku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept