Recept

Pečené broskve s marcipánem a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 24493

Ingredience

1 kg Broskve
2 polévková lžíce Cukr třtinový
30 g Mandle plátky
60 g Marcipánová hmota surová
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
8 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
14% Sacharidy 49 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 3 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pečené broskve s marcipánem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.

2

Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.

3

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.

4

Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Poznámka

Použijeme sladké víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept