Pečené broskve s marcipánem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené broskve s marcipánem a mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 24493 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kg | Broskve |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
30 g | Mandle plátky |
60 g | Marcipánová hmota surová |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
8 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 491,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr třtinový, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Marcipánová hmota surová, Smetana 33% (šlehačka), Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené broskve s marcipánem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru. |
2 | Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem. |
3 | Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát. |
4 | Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou. |
Poznámka
Použijeme sladké víno.