Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24494 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
200 g | Bageta |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 213,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem. |
2 | Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut. |
3 | Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty. |
4 | Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme. |