Jednoduchý recept

Artyčoky á la barigoule

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24495
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Anglická slanina
250 g Artyčoky
6 g Bazalka
2 stroužek Česnek
80 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
48 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
36 ml Protlak rajčatový
150 g Rajčata
2 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
150 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
4% Sacharidy 15 g
39% Tuky 29 g
25% Sodík 498 mg
13% Bílkoviny 7 g

Artyčoky á la barigoule postup přípravy receptu:

1

Artyčoky zbavíme dřevnatého stonku a rozstřihneme je nůžkami na třetinu délky listů. Lžičkou odstraníme střed. Takto připravené artyčoky zakapeme citrónovou šťávou.

2

Rajčata omyjeme a pokrájíme na srpky.

3

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli pokrájíme na drobné kousky, česnek rozetřeme.

4

Anglickou slaninu pokrájí na drobnější kousky, přelijeme vařící vodou a necháme okapat.

5

Okapanou slaninu necháme zprudka osmahnout na rozpáleném oleji, přimícháme pokrájenou cibuli a česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut.

6

Poté přisypeme rajčata a necháme 5 minut povařit.

7

V hrnci necháme rozehřát olej a osmažíme na něm artyčoky. Necháme na mírném plameni smažit 10 minut.

8

K artyčokům přilijeme víno, osolíme, opepříme a necháme opět povařit cca 5 minut. Pak přidáme rajčatový protlak, tymián a pod pokličkou dusíme 25 minut. Na závěr dochutíme nasekanou bazalkou.

9

Artyčoky podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Jsou vhodnou přílohou ke grilovanému masu. Vychlazené se pak hodí i jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept