Opékané hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané hovězí maso
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Balsamico ocet |
100 g | Cibule |
500 g | Hovězí svíčková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 490,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Hovězí svíčková, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a přisypeme k němu na kolečka nakrájenou cibuli. |
2 | Hovězí maso na steaky nakrájíme na menší kostičky a přidáme ke zpěněné cibuli. Pomalu maso restujeme 8 až 10 minut. Nezapomeneme osolit a opepřit. Nakonec maso pokapeme kvalitním octem a posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.