Galantina s kuřecím masem a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina s kuřecím masem a cuketou
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24499 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
bouguet garni | |
---|---|
1 ks | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Tymián sušený |
Galantina s kuřecím masem a cuketou | |
100 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1,5 kg | Kuře |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová kůže |
500 g | Vepřová plec |
500 g | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 387,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Tymián sušený, Celer řapíkatý, Cuketa, Kmín drcený, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pepř černý mletý, Vepřová kůže, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Galantina s kuřecím masem a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany) plátky slaniny a opatrně odložíme stranou. Pak kuře vykostíme, čisté maso pokrájíme na malé kousky a odložíme do mísy s předem pomletým vepřovým masem. Malou cuketu oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na malé kostky. |
2 | K masu přidáme sůl, pepř, česnek, cuketu, vše dobře promícháme a rozložíme ho na ochucenou stáhnutou kůži. Pevně ji zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme masovou roládu, přidáme svazek zelených bylinek s řapíkatým celerem a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso vaříme při mírné teplotě přibližně 3 hodiny. |
3 | Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme, dáme na mísu odkapat a zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny zatížené maso do lednice. |
4 | Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, odstraníme niť a nakrájíme porce. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Děláme doma podobné