Opékané hovězí Parmentier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané hovězí Parmentier
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24500 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
100 g | Cibule |
500 g | Hovězí svíčková |
60 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Hovězí svíčková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané hovězí Parmentier postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a orestujeme dorůžova. Nyní přidáme masové plátky, posypeme solí a pepřem a smažíme 10 minut za občasného obracení plátků. Přidáme trošku vody, zakápneme sojovou omáčkou, promícháme a stáhneme z ohně. |
2 | Podáváme s opečenými bramborami, které zakapeme šťávou od masa. |
Poznámka
Pokrm posypeme posekanou petrželkou.