Anglický krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglický krém
Anglický krém
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24504 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 ml | Mléko plnotučné |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 285,2mg |
Draslík | 24,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglický krém postup přípravy receptu:
1 | Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
3 | Krém přecedíme do mísy a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s horkými dezerty nebo studený k ovoci.