Jednoduchý recept

Zapékané mrkvové pyré

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24505
Kategorie: Přílohy

Ingredience

300 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
600 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 679kJ
3% Sacharidy 11 g
244% Tuky 183 g
3% Sodík 68 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zapékané mrkvové pyré postup přípravy receptu:

1

Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.

2

Poté necháme uvařit doměkka v osolené vodě.

3

Uvařenou zeleninu rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.

4

Do zchladlého pyré vmícháme smetanu, vejce, muškátový oříšek, pepř a sůl.

5

Takto připravenou směsí plníme zapékací mističky, vytřené rozpuštěným máslem, cca 1cm pod okraj.

6

Formičky necháme ve vodní lázni, přikryté máslem pomazaným alobalem, pečeme 25 minut při 180°C.

Poznámka

Mrkvové pyré se hodí jako příloha k vařené rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept