Zapékané mrkvové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané mrkvové pyré
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24505 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 184,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané mrkvové pyré postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. |
2 | Poté necháme uvařit doměkka v osolené vodě. |
3 | Uvařenou zeleninu rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit. |
4 | Do zchladlého pyré vmícháme smetanu, vejce, muškátový oříšek, pepř a sůl. |
5 | Takto připravenou směsí plníme zapékací mističky, vytřené rozpuštěným máslem, cca 1cm pod okraj. |
6 | Formičky necháme ve vodní lázni, přikryté máslem pomazaným alobalem, pečeme 25 minut při 180°C. |
Poznámka
Mrkvové pyré se hodí jako příloha k vařené rybě.