Paštika z tykve a ricotty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z tykve a ricotty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24508 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Ricotta |
1500 g | Tykev |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 227,7mg |
Draslík | 786,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Sýr Ricotta, Tykev, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z tykve a ricotty postup přípravy receptu:
1 | Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka. |
2 | Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat. |
3 | Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody. |
4 | Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit. |
5 | Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. |
6 | Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré. |
7 | Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut. |
8 | Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne. |
Poznámka
Podáváme s lžičkou smetany, posypané sekanou pažitkou.