Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24511
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

10 g Máslo čerstvé
500 g Mrkev kořen
3 špetka Muškátový oříšek
36 g Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špenát listový čerstvý
18 g Strouhanka
3 špetka Sůl
500 g Tykev
6 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 207kJ
4% Sacharidy 14 g
247% Tuky 185 g
13% Sodík 253 mg
20% Bílkoviny 11 g

Paštika tří barev postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky.

2

Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť.

3

Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.

4

Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré.

5

Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem.

6

Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré.

7

Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut.

8

Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept