Hovězí koule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí koule
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
500 g | Brambory vařené |
500 g | Hovězí maso vařené |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
100 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 258,7mg |
Draslík | 748,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 283,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Brambory vařené, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí koule postup přípravy receptu:
1 | Vařené maso umeleme na strojku a vložíme do misky. K masu přisypeme vařené brambory, sůl, pepř, posekanou petrželku, mletý muškátový oříšek a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Postupným hnětením zapracujeme mouku do těsta. |
2 | Z těsta vytvoříme menší koule, zploštíme je dlaní a usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |