Jednoduchý recept

Dušené hřiby po baskicku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24518
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
500 g Hříbky čerstvé
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 614kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 68 mg
6% Bílkoviny 3 g
Dušené hřiby po baskicku

Dušené hřiby po baskicku postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit.

2

Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme.

3

Servírujeme s pečivem jako předkrm.

Komentáře a hodnocení

 
kratoch.zdenka@seznam.cz
Dušené hřiby po baskicku
Jsou vinikající,jinak je už nedělám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept