Zdravý recept

Australské pečené jehněčí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24519
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
910 g Jehněčí kýta
1 špetka Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
0% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
11% Sodík 225 mg
74% Bílkoviny 42 g

Australské pečené jehněčí postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.

2

Jehněčí kýtu na několika místech nařízneme a do řezu vložíme česnek rozkrojený na půlku a vetřeme oregano s tymiánem. Kýtu potřeme solí a pepřem.

3

Jehněčí dáme do trouby na mřížku, tak aby šťáva mohla během pečení odkapávat. Až bude téměř propečené (přibližně za 1 hodinu), zabalíme ho do alobalu, abychom zachytili nějakou šťávu a pečeme dalších 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept