Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24520
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 g Cukr krupice
30 g Droždí
20 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
800 g Mouka polohrubá
300 g Mrkev kořen
24 ml Olej stolní
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 397kJ
29% Sacharidy 105 g
166% Tuky 124 g
11% Sodík 220 mg
33% Bílkoviny 18 g
Mrkvový hřbet

Mrkvový hřbet postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrolíme do trošky mléka. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, přilijeme mléko s droždím. Vmícháme máslo a zbytek mléka.

2

Ze vzniklé směsi vypracujeme tužší těsto.

3

Očištěnou a oloupanou mrkev nastrouháme a vmícháme do těsta. Necháme přikryté kynout na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme do olejem vymazané formy na pečení. Pečeme při 205 °C cca 50 minut.

4

Upečený hřbet necháme vystydnout, poté vyklopíme z formy a krájíme na jednotlivé plátky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept