Pyré z mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z mrkve
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24522 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana ke šlehání 30% |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 566,1mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 8,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana ke šlehání 30%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z mrkve postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a slepičí vývar. Vše necháme přikryté pokličkou vařit na mírném plameni po dobu 40 minut. Uvařenou mrkev scedíme a rozmixujeme na jemné pyré. Do hotového pyré vmícháme smetanu a máslo, dobře promícháme a podáváme. |