Čekanka zapékaná se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekanka zapékaná se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24524 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Čekanka |
60 ml | Citronová šťáva |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 247,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekanka zapékaná se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Čekanku zbavíme tvrdých košťálů a dáme vařit do 3 l vody se šťávou z citronu a vínem. Povaříme 10 minut, poté scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Uvařenou čekanku obalíme plátkem šunky. Puky naskládáme do pekáčku, přelijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 210 °C cca 15 minut. |