Zapékaná tykev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná tykev
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24526 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
60 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Tykev |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 693,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 647,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná tykev postup přípravy receptu:
1 | Tykev obrovskou oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm pokrájenou tykev a cibuli. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme smažit 20 minut, občas promícháme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 15 minut. |
2 | Uvařenou tykev přendáme do zapékací mísy, vymazané máslem a zalijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme 20 minut při 210 °C. |