Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24526
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 ml Bešamel
60 g Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1000 g Tykev
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 159kJ
6% Sacharidy 21 g
26% Tuky 20 g
41% Sodík 817 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zapékaná tykev postup přípravy receptu:

1

Tykev obrovskou oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm pokrájenou tykev a cibuli. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme smažit 20 minut, občas promícháme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 15 minut.

2

Uvařenou tykev přendáme do zapékací mísy, vymazané máslem a zalijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme 20 minut při 210 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept