Recept

Kuřecí galantina s chřestem a sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24527

Ingredience

vařený chřest
200 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
Kuřecí galantina s chřestem a sýrem
500 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Majoránka
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 g Sýr Gouda 45%
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová kůže
500 g Vepřová plec
500 g Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 335kJ
2% Sacharidy 7 g
90% Tuky 68 g
107% Sodík 2 g
122% Bílkoviny 69 g

Kuřecí galantina s chřestem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí maso pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy, přidáme k němu jemně pomleté vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme. Očištěný zelený chřest povaříme v mírně osolené a oslazené vodě jen 1 minutu, pak ho z vody vyndáme a necháme odkapat.

2

Na utěrku si rozložíme tenké dlouhé plátky slaniny, které se budou na krajích překrývat. Na slaninu rozložíme masovou směs, navrch položíme stonky zeleného chřestu a celou vrstvu posypeme strouhaným sýrem.

3

Pomocí utěrky opatrně směs se slaninou zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme roládu a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

4

Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme a necháme odkapat. Potom ji zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny do chladničky.

5

Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, opatrně odstraníme niť a nakrájíme porce, které servírujeme s čerstvou zeleninou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept