Fondue z čekanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondue z čekanky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24530 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Čekanka |
50 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 280,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fondue z čekanky postup přípravy receptu:
1 | Čekanku očistíme od svrchních a poškozených listů. Pokrájíme nadrobno, omyjeme a necháme dobře okapat. Poté čekanku podusíme společně se zbytkem surovin na pánvi. Za stálého míchání povaříme 5 minut. |
2 | Podáváme ihned, takto upravená čekanka je vhodná jako příloha k rybímu filé či dušenému bílému masu. |