Recept

Selská galantina v kapustovém listě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24534

Ingredience

250 g Anglická slanina
0,5 ks Kapusta hlávková
500 g Kuřecí prsa
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová kůže
500 g Vepřová plec
5 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 162kJ
6% Sacharidy 21 g
81% Tuky 60 g
84% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 61 g

Selská galantina v kapustovém listě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy.

2

Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy a pomeleme na jemno na masovém mlýnku. Pak mleté maso přidáme ke kuřecímu masu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a důkladně promícháme.

3

Kapustové listy omyjeme, mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu krátce spaříme ve vařící vodě, vyndáme sítkem, necháme odkapat. Kapustové listy pak rozložíme na čistou utěrku. Na listy poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme masovou směs, na ni poskládáme plátky mrkve a pomocí utěrky těsně zabalíme roládu. Listy na krajích zabalíme tak, aby nemohla z masového válečku vytéct šťáva.

4

Roládu převážeme tenkým provázkem. Hlubší pekáč vyložíme větší vepřovou kůží, na ni položíme roládu, zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a maso vaříme přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové maso necháme ve vývaru vychladnout, potom roládu vyjmeme, zatížíme závažím a necháme v chladničce 2 dny. Pak opatrně odstraníme provázek, galantinu nakrájíme na plátky a servírujeme s čerstvou zeleninou.

Poznámka

Použijeme 6 kapustových listů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept