Selská galantina v kapustovém listě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská galantina v kapustovém listě
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24534 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
500 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová kůže |
500 g | Vepřová plec |
5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 211,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Kapusta hlávková, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová kůže, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská galantina v kapustovém listě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy. |
2 | Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy a pomeleme na jemno na masovém mlýnku. Pak mleté maso přidáme ke kuřecímu masu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a důkladně promícháme. |
3 | Kapustové listy omyjeme, mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu krátce spaříme ve vařící vodě, vyndáme sítkem, necháme odkapat. Kapustové listy pak rozložíme na čistou utěrku. Na listy poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme masovou směs, na ni poskládáme plátky mrkve a pomocí utěrky těsně zabalíme roládu. Listy na krajích zabalíme tak, aby nemohla z masového válečku vytéct šťáva. |
4 | Roládu převážeme tenkým provázkem. Hlubší pekáč vyložíme větší vepřovou kůží, na ni položíme roládu, zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a maso vaříme přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové maso necháme ve vývaru vychladnout, potom roládu vyjmeme, zatížíme závažím a necháme v chladničce 2 dny. Pak opatrně odstraníme provázek, galantinu nakrájíme na plátky a servírujeme s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Použijeme 6 kapustových listů.