Kuřecí prsa po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa po myslivecku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
50 ml | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže dušená |
60 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 522,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 208,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa zlehka naklepeme, posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsíčka na něm usmažíme dozlatova. |
2 | Prsa vyndáme a do pánve vložíme plátky žampionů, krátce orestujeme, přidáme pokrájenou šalotku, podlijeme koňakem a vínem. Povaříme několik minut, aby se tekutina zčásti odpařila. Vmícháme rajský protlak, povaříme 1 minutu a odstavíme. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |