Recept

Galantina s kuřecími prsy a madeirovým želé

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 24541

Ingredience

2 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
6 ks Hřebíček
1,5 kg Kuře
2 ks Mrkev kořen
50 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Salát ledový
100 g Slanina vepřová
1,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vepřová kůže
500 g Vepřová plec
3 polévková lžíce Víno madeira
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,430 kcal
Kilojoule 5 981kJ
6% Sacharidy 20 g
136% Tuky 102 g
82% Sodík 2 g
180% Bílkoviny 101 g

Galantina s kuřecími prsy a madeirovým želé postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Prsa a stehna pokrájíme na tenké nudličky a odložíme je do misky. Ostatní odkrojené maso posekáme nadrobno.

2

Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso dáme do mísy s posekaným kuřecím masem, přidáme sůl, pepř, drobně pokrájenou omytou zelenou petržel, česnek a vše důkladně promícháme. Slaninu pokrájíme na nudličky.

3

Kuřecí kůži posolíme, opepříme, rozložíme na ni nudličky kuřecího masa, na ně rovnoměrně rozložíme masovou směs, pak nudličky slaniny a vlašské ořechy.

4

Kůži z křídel a stehen přehneme dovnitř a celé kuře zabalíme do pevné rolády, kterou převážeme nití. Pekáč vyložíme vepřovou kůží, na ni položíme kuřecí galantinu, osolíme ji, vedle ní položíme mrkev, cibuli, celý pepř, hřebíček a snítku čerstvého rozmarýnu. Opatrně zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 3 hodiny. Uvařenou galantinu vyjmeme z vývaru až po vychladnutí, maso necháme odkapat, pak ho zatížíme závažím (1,5 kg) a dáme na 2 dny do chladničky.

5

Vývar přecedíme a v druhém hrnci vaříme, dokud nezačne mít podobu želé. Odstavíme, přimícháme madeiru a necháme ztuhnout. Madeirové želé pak nakrájíme na kostky.

6

Galantinu po dvou dnech zbavíme nití, nakrájíme na plátky a servírujeme s kostkami želé a ledovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept