Galantina s kuřecími prsy a madeirovým želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina s kuřecími prsy a madeirovým želé
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 24541 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
6 ks | Hřebíček |
1,5 kg | Kuře |
2 ks | Mrkev kořen |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Salát ledový |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vepřová kůže |
500 g | Vepřová plec |
3 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 387,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Kuře, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Salát ledový, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Galantina s kuřecími prsy a madeirovým želé postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře vykostíme tak, abychom neporušili kůži. Prsa a stehna pokrájíme na tenké nudličky a odložíme je do misky. Ostatní odkrojené maso posekáme nadrobno. |
2 | Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso dáme do mísy s posekaným kuřecím masem, přidáme sůl, pepř, drobně pokrájenou omytou zelenou petržel, česnek a vše důkladně promícháme. Slaninu pokrájíme na nudličky. |
3 | Kuřecí kůži posolíme, opepříme, rozložíme na ni nudličky kuřecího masa, na ně rovnoměrně rozložíme masovou směs, pak nudličky slaniny a vlašské ořechy. |
4 | Kůži z křídel a stehen přehneme dovnitř a celé kuře zabalíme do pevné rolády, kterou převážeme nití. Pekáč vyložíme vepřovou kůží, na ni položíme kuřecí galantinu, osolíme ji, vedle ní položíme mrkev, cibuli, celý pepř, hřebíček a snítku čerstvého rozmarýnu. Opatrně zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a vaříme při mírné teplotě 3 hodiny. Uvařenou galantinu vyjmeme z vývaru až po vychladnutí, maso necháme odkapat, pak ho zatížíme závažím (1,5 kg) a dáme na 2 dny do chladničky. |
5 | Vývar přecedíme a v druhém hrnci vaříme, dokud nezačne mít podobu želé. Odstavíme, přimícháme madeiru a necháme ztuhnout. Madeirové želé pak nakrájíme na kostky. |
6 | Galantinu po dvou dnech zbavíme nití, nakrájíme na plátky a servírujeme s kostkami želé a ledovým salátem. |