Telecí dušené s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí dušené s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
150 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Lanýž |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
100 ml | Víno bílé |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí dušené s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Telecí plátky posypeme solí, pepřem a lehce naklepeme. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a plátky masa opečeme po obou stranách. Přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekané bylinky, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a podusíme 5 minut. Odkryjeme, přisypeme plátky žampionů a lanýžů, podusíme ještě 5 minut a odstavíme. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |