Zapečený lilek s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený lilek s mozzarellou
Zapečený lilek s mozzarellou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24549 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
400 g | Italská bylinková omáčka |
1 ks | Lilek |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 202,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Italská bylinková omáčka, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený lilek s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lilku trochu namočíme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a plátky lilku na něm opečeme z obou stran asi 2 minuty po každé straně. Potom lilky opepříme a osolíme bylinkovou solí. |
3 | Rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia a plátky lilku dáme do zapékací misky. Bylinkovou omáčku smícháme s rybízovým želé a zahříváme, dokud se želé nerozpustí. Omáčkou zalijeme lilky, obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a dáme na 15 minut zapéct do trouby, dokud není sýr zlatavý. |