Květák s máslem a strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s máslem a strouhankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2455 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 977kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
10% Sodík 202 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 426,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s máslem a strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné růžice květáku omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka. |
2 | Po okapání květák posypeme strouhankou osmaženou na másle, drobně nasekaným vejcem a sekanou petrželovou natí. |
3 | Ihned podáváme. |