Zázvorovo-mrkvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorovo-mrkvová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24551 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Koriandr čerstvý |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 435,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorovo-mrkvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, česnek a nakrájíme je nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme mrkev, celer a zázvor a vše za občasného míchání podusíme 5 minut. |
3 | Zeleninu podlijeme zeleninovým vývarem a polévku vaříme asi 30 minut. Nakonec ji rozmixujeme na pyré. Koriandr opláchneme a nasekáme do polévky. Na závěr polévku osolíme, opepříme a dochutíme zakysanou smetanou. |