Zapečený kozí sýr se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kozí sýr se salátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24553 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 hrst | Rukola |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr kozí |
3 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 672,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Ocet vinný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rukola, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kozí sýr se salátem postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a osušíme bylinky, oloupeme česnek. Vše nasekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a bylinky s česnekem osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájenou bagetu a opečeme ji dozlatova. Plátky bagety položíme na plech a obložíme je kozím sýrem. |
2 | Hlávkový salát a rukolu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a překrojíme napůl. Ocet rozmícháme s troškou soli, pepřem a 4 lžícemi oleje. |
3 | Sýrové bagetky zapečeme pod grilem. Přísady do salátu smícháme s olivami a dresinkem, upravíme na chlebíčky a ihned podáváme. |