Zapečené bifteky s ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené bifteky s ledvinkami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Bujón hovězí |
30 g | Cibule |
600 g | Hovězí kýta |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí ledviny |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 372,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 832,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Hovězí kýta, Sůl, Telecí ledviny, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené bifteky s ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a trochu naklepeme. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. Ledvinky nakrájíme na slabé plátečky. |
3 | Kulatou formu na dorty vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, na ně kolečka cibule a petrželku. Po celé ploše masa položíme plátečky ledvinek a nakonec plátky žampionů. Podlijeme bujónem, zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a vložíme do trouby. Pečeme 2 hodiny. |