Humrový koktejl s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrový koktejl s chřestem
Humrový koktejl s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24556 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 dkg | Humr |
3 polévková lžíce | Kečup |
0,5 ks | Kerblík |
3 cl | Koňak Armaňak |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
3 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
1 ks | Salát ledový |
75 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 146,3mg |
Draslík | 624,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 11,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Humr, Kerblík, Majonéza, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kečup, Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rajčatová šťáva, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrový koktejl s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, spodní části oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm. V osolené vodě vaříme chřest asi 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Majonézu smícháme s kečupem, koňakem a rajčatovou šťávou a dochutíme tabaskem, pepřem, solí a cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, přimícháme do ní kerblík a majonézu. Humří maso promícháme s chřestem, rajčaty a dresinkem. |
3 | Listy salátu opláchneme, vyložíme jimi salátové misky a naplníme je koktejlem. Salát ozdobíme petrželkou. |