Hovězí maso pečené po vlámsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso pečené po vlámsku
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
600 g | Cibule |
10 g | Cukr třtinový |
1000 g | Hovězí plec |
300 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Jíška instantní |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 783,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso pečené po vlámsku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší plátky, cibuli pokrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. |
2 | Do máslem vymazaného pekáčku pokládáme střídavě vrstvu masa a vrstvu cibule. Povrch posypeme bylinkami. |
3 | Do pánve od masa nalijeme pivo, vývar, osladíme trochou cukru, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, povaříme ještě 1 minutu a zalijeme maso s cibulí v pekáči. Zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a pečeme 2 hodiny. |