Zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24558 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory rané |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 774,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání dusíme 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar a polévku vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Zelenina nesmí být rozvařená. |
3 | Na závěr polévku osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou pažitkou. |