Jednoduchý recept

Italská bramborová polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24559

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
5% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
35% Sodík 710 mg
14% Bílkoviny 8 g

Italská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme a nakrájíme na proužky.

2

V hrnci rozpálíme olivový olej, česnek, cibuli a brambory na něm osmažíme asi 5 minut. Přidáme celer a šalvěj a osmahneme dalších 5 minut. Potom vše zalijeme vývarem a polévku povaříme 20 minut.

3

Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Do polévky přidáme rajčata a povaříme ještě 5 minut. Polévku posypeme pažitkou a nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept