Italská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská bramborová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24559 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 5,7mg |
Draslík | 534,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Pažitka, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme a nakrájíme na proužky. |
2 | V hrnci rozpálíme olivový olej, česnek, cibuli a brambory na něm osmažíme asi 5 minut. Přidáme celer a šalvěj a osmahneme dalších 5 minut. Potom vše zalijeme vývarem a polévku povaříme 20 minut. |
3 | Rajčata nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Do polévky přidáme rajčata a povaříme ještě 5 minut. Polévku posypeme pažitkou a nastrouhaným parmezánem. |