Hopping John - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hopping John
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24561 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
175 g | Fazole černé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 829,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole černé, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hopping John postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme fazole do vody a necháme je nabobtnat. Druhý den je opláchneme a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nasekáme. |
2 | Fazole se slaninou, papriku a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Podle potřeby přidáváme vodu. |
3 | Rýži uvaříme v dalším hrnci podle návodu na obalu. Potom rýži, olej, koření a sůl přidáme k fazolím, promícháme a vaříme na mírném ohni, odkud nenasají zbytek tekutiny. Pokrm podáváme v miskách ozdobený petrželkou. |