Recept

Dušené hovězí se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 24562
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
200 g Cibule
2 kg Hovězí plec
600 ml Hovězí vývar základní
200 g Karotka
150 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
10 g Pomerančová kůra
80 g Slanina vepřová
3 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
1000 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 111kJ
2% Sacharidy 7 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 498 mg
82% Bílkoviny 46 g

Dušené hovězí se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.

2

Do pekáče nalijeme olej, přidáme kousky cibule, necháme chvilku opékat, přidáme maso, karotku, petrželku, prolisovaný česnek, tymián, pomerančovou kůru, bobkový list, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, octem a dáme péct. Pečeme odkryté asi 1 hodinu, tekutina se asi z poloviny odpaří. Nyní zalijeme vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme ještě 1 a 1/2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept